Bascule

      Geen reacties op Bascule

Niet Perfectis ook
Gister ochtend was het dan zover. We hadden een afspraak voor de Bascule in Amsterdam.
Ik was er eerlijk gezegd best een beetje zenuwachtig over wat uiteindelijk resulteerde dat ik niet lekker werd! (Moet ik ook zeggen dat ik zelf ’s middags een afspraak bij een arts had staan voor mijn spataderen. Voor een onderzoek. Dit maakte me ook zenuwachtig.) Maud had ook hoge koorts en dus zouden we met zijn vieren heen maar uiteindelijk is Floortje samen met papa heen gegaan.
Uiteindelijk hebben beide meiden een heerlijke ochtend alleen met papa en mama gehad.

Het voorwerk had ik allemaal al geregeld. Zelf allemaal formulieren in zitten vullen, maar ook het Triversum er achteraan gezet. Die bleken een heel boekwerk op gestuurd te hebben over de behandeling tot nu toe en de resultaten. Floortje had haar werkboek meegenomen en natuurlijk had ik mijn brandende vragen opgeschreven op een stukje papier voor papa.
Dus papa was letterlijk mijn tolk! Achteraf best erg eigenlijk en ik geloof dan ook dat papa braaf het briefje mee had genomen maar zelf zijn ding gedaan heeft. Hoe stom is het als je dan toch zelf de regie in handen wilt houden. LOSLATEN!

Van 10 tot 11 hadden ze een gesprek en om kwart over 11 ging dan ook de telefoon.
Ze hadden een heel goed gesprek gehad!
Heel duidelijk vooral. Floortje heeft Tourette.
Tourette is een hele complexe en moeilijk te pijlen syndroom. Het heeft een beetje van Dwang, Tics en ADHD. De angsten die ze heeft horen dan weer bij de dwang en ga zo maar door. Alles loopt in elkaar over. Hij legde het heel duidelijk uit aan de hand van een afbeelding zoals hieronder.
Vaak neigen mensen met Tourette naar een bepaalde kant. Bijvoorbeeld Tourette en Dwang. Floortje zit er precies middenin!
a6b29f44689a251472222db60d920e6cVG91cmV0dGUtU3luZHJvbWUuanBn
Floortje heeft zelf het woord gedaan met hier en daar een aanvulling van papa. De psycholoog vond het echt heel erg knap van Floortje dat ze haar Tics en Dwang redelijk onder controle had bij hem. Menno vertelde dat dit er straks wel uit zou komen, maar hij had al genoeg gezien. (Een getraind oog ziet idd haar dingetjes.) Dat zegt heel veel voor nu en de toekomst zei hij.
Het Triversum twijfelde nog een beetje of ze ons wel genoeg konden helpen en begeleiden in de toekomst. De Bascule verzekerde Menno er van dat we echt op de goede weg zitten. De gedragstherapie die Floortje nu krijgt is precies hetzelfde als die hun zouden geven. En daarbij komt dat als we nu over stappen naar de Bascule dat ze dan uit haar veilige haven gehaald word. Dit is zeker niet aan te raden! Conclusie? Lekker zo door blijven gaan en als er problemen zijn zal het Triversum contact opnemen voor overleg met de Bascule.
Als ze 12 jaar is gaan we het verder hebben over een behandeling. Meestal word er rond die leeftijd meer duidelijk over de Tourette. Dan gaat het meer een bepaalde kant op. Dit kan nog verergeren, maar het kan ook zomaar zijn dat het af zakt. De dingen die we nu doen met haar, gedragstherapie en het besef van alles, is al heel goed. Ook het feit dat ze zelf zo slim is helpen hopelijk mee voor haar toekomst.

’s Middags belde onze therapeute om te vragen hoe het allemaal gegaan was. Ze was heel blij met de geruststelling dat het goed gaat zoals we gaan. Natuurlijk neemt ze nog contact op met de Bascule voor een goed behandelplan enz, maar voor nu gaan we de goede kant op.
Het zal niet altijd even makkelijk worden maar we gaan er vol voor. Moet ik ook heel eerlijk zeggen dat we dit natuurlijk zelf al lang wisten. Al redelijk veel boeken gelezen en de nodige contacten gelegd met mede mensen. Zo leren we veel maar leren we ook dat het nu eenmaal zo is.

Leg het naast je neer en het leven gaat door. Er zijn altijd ergere dingen! En eerlijk is eerlijk Floortje is en blijft een hele mooie meid die gewoon iets meer aanwezig is in alles! Maakt haar alleen maar nog mooier!
Wij bouwen ons leventje er vanzelf omheen. En moet zeggen dat het een mooi leventje is! Het is zeker en vast nooit saai!
handtekening-1.jpg

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.