448

      2 Reacties op 448

448
36, 70, 100, 184, 245.. Klinkt het vanuit de badkamer.
Floortje staat onder de douche en is flink aan het tellen zo te horen.

Als ik bij haar om een hoekje kijk zie ik haar zitten met de douchekop in haar handen. Om haar heen liggen allemaal poppetjes (Van die Minions en Angry bird poppetjes) in groepjes van 3 bij elkaar. De badkamervloer ligt er vol mee.
Als ik vraag wat ze aan het doen is zegt ze dat ik even mijn mond moet houden en gaat vrolijk verder. Ik laat haar maar even gaan en wacht het af.
Uiteindelijk roept ze: ‘448! Mam er zitten 448 tegels in onze badkamer!’
‘Ok, en hoe heb je dat geteld dan?’ ‘Gewoon.’ En daar kreeg ik een hele stortvloed van getallen naar mijn hoofd. Mijn hoofd werd er gek van kan ik je zeggen. Ik snapte er helemaal niks van, nu ben ik zelf ook niet bepaald een reken wonder en zodra het om getallen gaat dwarrelen ze vrolijk rond mijn hoofd maar het doet me weinig. Alhoewel? Ik word er gek van.
Voor Floortje was het de normaalste zaak van de wereld en klonk het allemaal heel erg logisch. Of het aantal klopt? Ik heb het niet nageteld eerlijk gezegd.
Toen ik dacht dat ze klaar was hoorde ik vanuit haar slaapkamer opeens een hele harde gil! ‘NEE!’ Het mag niet mam! Het is een ongeluksgetal. En daar kwam weer een verhaal.
‘4+4=8 en 8+8=16. 16 kan je delen door 2 en dat mag niet.’
Waarop ik zeg: ‘1+6=7 dus is het zo goed?’
‘Uhm. Dat is beter ja, maar 7 zit niet in de tafel van 3 dus het is niet helemaal goed. Maar het is beter dan net.’
Bij de vraag wat er dan gebeurd als het niet goed zou zijn, wat er dan met haar gebeurd, wist ze zelf geen antwoord. Behalve dat het gewoon niet goed voelt. En dat ze daar buikpijn van krijgt.
Ik blij want het zou zomaar kunnen dat ze dan gaat zeggen dat ze niet meer in de douche wil zijn omdat het niet goed voelt wat er om haar heen gebeurd.

Even een kijkje in het hoofd van Floortje.
Dit is nog maar een kwartiertje over de hele dag! Kan je nagaan wat ze de hele dag eigenlijk in dat koppie doet.
handtekening-1.jpg

2 gedachten over “448

  1. greet

    Prikkels, bv van het douchen (er gebeuren veel dingen na elkaar:uitkleden,wassen,geur, afdrogen,aankleden,tandenpoetsen), en zeker aan het eind van de dag, kunnen zoveel last geven dat tellen,rekenen wel moet. Mijn kind deed dat ook, en we hebben soms het douchen naar smorgens verplaatst, soms vervangen door wassen met washand Ook inzepen, en dan afspoelen met water uit een gieter(komt minder hard aan)was soms beter te hanteren.
    Gelukkig kon ze tellen als het allemaal te lastig voor haar werd.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.