Oudjaarsdag!

      Geen reacties op Oudjaarsdag!

En dan is het zomaar weer Nieuwjaarsdag en is alle gekte weer voorbij!

Floortje heeft hier meerdere keren om gewenst gister. En stiekem ik ook al is het alleen maar voor de rust in huis!

Ik moet eerlijk zijn. Het is mij allemaal best meegevallen. Komt ook omdat we het aan hebben zien komen met Floortje maar ook omdat we de avond hebben mogen vieren met vrienden/buren die heel goed begrijpen hoe onze situatie is en zelf ook behoefte hebben aan hun rust momentjes. Ideale combinatie!

Over de hele dag genomen ging het goed. Lekker rustig aan en zoeken naar de nodige afleiding. Ik had evengoed nog een gastkindje de hele dag dus samen de ochtend naar de Bieb. Hoe fijn is dan een extra auto? (Even dit ter zijde) Lekker boekjes lezen en rond hangen in de Bieb en dan is de ochtend voorbij gevlogen!
Papa helpen die wat kleine dingetjes ging klussen aan de auto’s en dan is het alweer bijna avondeten. De meiden worden hoe later de dag hoe drukker! Ze zijn goed aanwezig in huis en kunnen zichzelf prima vermaken (Of niet dus!)
Gelukkig het is 17.00u! Afgesproken dat we lekker een beetje optijd gaan gourmetten. Heerlijk gegeten met zijn allen. Meisjes met elkaar spelen en natuurlijk druk doen.
Grappig om te zien dat we 2 totaal verschillende dochters hebben. Maud die alleen maar drukker en drukker word. En onwijs op de praatstoel komt te zitten. En onze Floortje? Die keert steeds meer in haar eigen schulpje.
Rond een uurtje of 20.00u even rust op de plaats. Onze vrienden gingen lekker naar huis zodat alle kindjes even een momentje rust konden pakken. Meiden douchen en op bed kroelen. Matras op de grond voor Floortje en aan de andere kant voor Maud. Dan is het de bedoeling om te gaan slapen meiden.. Tja.. Lastig met al die knallen en vooral als je er zo veel zin in hebt zoals Maud! Die bleef maar kletsen en kletsen. ‘Ik kan mijn ogen niet dicht doen mam. Er zit geen slaap zandje in! En en en en.’ Tot ik haar haar knuffeltje ‘Ben’ gaf. Toen was ze wel heel snel vertrokken naar dromenland.
Floortje? Had het heel erg moeilijk. Uiteindelijk bood ik aan haar koptelefoon op te doen en dat hielp gelukkig. Ook zei viel even lekker in slaap.
En dan is het 23.00u! Afgesproken dat we elkaar hier weer zouden zien dus de meiden wakker maken. Maud stond opeens bovenop bed te springen! Alsof ze het voelde! Klaar wakker! Of liever gezegd een STUITERBAL! Bla Bla Bla. En dat voor de komende 2 uur onafgebroken!
Floortje lag nog heerlijk met haar koptelefoon op. Ik ging even bij haar liggen om haar wakker te maken maar ze moest van heel ver komen. Even overwogen haar te laten voor wat het was, maar dan ga ik tegen onze afspraken in en dat werkt totaal verkeerd bij haar. Helemaal als ze wakker word door de knallen van zometeen. Dus heel zachtjes de koptelefoon af en? Een heel verschrikt meisje kijkt me aan. Ogen draaien alle kanten op haar mond doet mee met smak bewegingen, het eerste wat ze roept is ‘Ik wil niet meer! Maar ik moet tellen! Ik moet tellen! Dus ik MOET!’ enz enz.. Wat er dan door je heen gaat als moeder. Heftig! Gelukkig komt ze een beetje bij en gaan we samen naar beneden. Ze kruipt lekker op de bank en samen kijken we naar de klok en tellen we af. GELUKKIG NIEUWJAAR! We knallen met Jip en Janneke champagne en dan barst het feest los!
Maud gaat dapper met iedereen naar buiten en Floortje en ik instaleren ons mooi boven bij het raam. Als een klein meisje kruipt ze op de vensterbank en ik pak haar vast. Een trillend rietje genietend van de mooie kleuren en met haar koptelefoon op kijken we onze ogen uit.
Buiten hebben ze sterretjes gekregen en maken hier gekke dansjes mee voor ons haha. Genieten!
Als alles weer een beetje rustig is gaan we nog even een lekkere oliebol eten en natuurlijk een slokje drinken. Maud voelt zich een echte grote meid met haar Jip en Janneke drinken in een echt wijnglas! Ken je Laura nog van GTST? Haha nou zoiets dus!. Die bleef maar kletsen! Floortje trok ook langzaam weer bij en begon aan haar oliebol.

Om half 2 lagen we allemaal weer lekker in onze bedjes en al snel was het heel stil.

Liefs

10298792_1651496255110655_6603637282979673030_n

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.